Успешно извршене планиране активности по пројекту „Безбедан и сигуран рад са моторном тестером“

Након презентације безбедног и сигурног рада са моторном тестером на сечи стабала и изради дрвних сортимената, уз поштовање свих мера заштите на раду, која је уприличена на 85. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, Комора инж. шумарства Србије је организовала презентације у Крагујевцу и Краљеву.

На Међународном сајму лова, риболова, ловног туризма и наутике „Крагуј М“ 2018. који је одржан под куполама Шумадија сајма у Крагујевцу у периоду од 24. до 27. маја 2018. године, КИШС је уз присуство великог броја посетилаца сајма представила начине безбедног и сигурног рада са моторном тестером. Највећу пажњу посматрача као и на сајму у Новом Саду изазвала је презентација у вези са неопходношћу коришћења заштитних кацига у раду са моторном тестером у којој је уз коришћење лубенице, са или без постављене кациге, приказано дејство предмета у слободном паду на исту. Овај део презентације послужио је као верна симулација могуће ситуације приликом процеса коришћења шума када део стабла, најчешће сува грана, пада са велике висине у правцу секача.

Након сајма у Крагујевцу наредна дестинација за презентацију била је градска пијаца у Краљеву. На простору градске пијаце у периоду од 27. до 29. септембра 2018. године, одржан је „Сајам пољопривреде Краљево“, који је послужио КИШС за презентацију пројекта. Као и у претходним ситуацијама, захваљујући одлично припремљеној демонстрацији безбедног рада са моторном тестером, током сајамских дана, презентацију је видео велики број грађана Краљева и околине.

Напомињемо да је овај веома значајан пројекат спроведен уз сарадњу са ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Војводинашуме“ и уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управе за шуме.

i
Документи

Mатеријал за припрему стручног испита за стицање лиценце за обављање стручних послова у газдовању шумама:

Промоција Стручне и Практичне Обуке Након Завршеног Образовања у Сектору Шумарства Србије

Контакт

011/355-788-2

062/464-818

office@sumarskakomora.rs

ул. Кнеза Вишеслава бр. 3,
11030 Београд